A városban is kell lakásbiztosítás

Aki a városban él, az tudhatja, hogy itt elég sok veszélynek van kitéve az ember. Sok közülük nem is feltétlenül az embert magát fenyegeti, hanem az otthonát. Sokan tudják például, hogy a városokban gyakoribb a rablás, de ezen kívül is sok más dolog veszélyeztet egy lakást. Ezeket pedig jobb tekintetbe venni.

Akár új házat vásárol, akár már megfizette a jelzálogkölcsönt, érdeklődhet az otthonbiztosítás iránt. Valóban szüksége van rá? Az otthona valószínűleg az egyik, ha nem a legértékesebb dolog. A ház biztosítása sokféle módon segíti a befektetés és a tulajdonos védelmét.

Egyes esetekben a háztulajdonosoktól megkövetelhető a háztulajdonosok biztosítása. Ha jelzáloggal rendelkezik, akkor a hitelező valószínűleg háztulajdonosok biztosítását igényli. Ennek oka az, hogy a hitelező biztosítani akarja, hogy otthonában lévő pénzügyi befektetése védett legyen, ha tűz vagy egyéb egyéb kockázatok megrongálják vagy megsemmisítik. Míg a szokásos ház biztosítások segítenek a ház védelmének biztosításában, a lefedettség általában többre terjed ki, mint a ház fizikai szerkezete. A háztulajdonosok biztosítási kötvénye magában foglalhatja a személyes tárgyaitól a hátsó udvarban lévő fészerig vagy akár orvosi számlákig, ha a vendég az ön tulajdonában sérült meg.

A szerződésben szereplő egyéb szerkezetek lefedése hozzájárulhat az ingatlanán lévő leválasztott szerkezetek, például kerítés vagy fészer javításához vagy cseréjéhez, ha azokat valami környezeti vagy más veszély károsítja vagy megsemmisíti. A személyes vagyontárgyak belefoglalása hozzájárulhat bizonyos tárgyak – beleértve a bútorokat és az elektronikát – cseréjéhez, amelyeket elloptak vagy sérültek. Valamint ha önt vagy családtagját jogilag felelősnek találja valaki másnak a véletlenszerű balesetében vagy más kárában, a felelősségbiztosítás segíthet a kapcsolódó javítási költségek, a jogi díjak és az orvosi számlák megfizetésében. Ha egy látogató véletlenül megsérült otthonában, akkor ha a szerződésben benne van a vendégének orvosi védelme segíthet az esetleges orvosi számlák megfizetésében. Ha tűz vagy egyéb fedezett igény miatt nem maradhat otthonában, akkor a háztulajdonosok biztosítási fedezete segíthet az átmenetileg megnövekedett megélhetési költségek, például a szállodai számlák fizetésében.

Fontos szem előtt tartani, hogy minden fedezet korlátozással jár – az ön által fizetett maximális összeg fedezett veszteség után fizetendő. A lefedettség korlátainak kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye például a ház újjáépítésének vagy a házak kicserélésének potenciális költségeit, ha azokat tűz vagy egyéb veszély tönkretette.

Lakásbiztosítási kötvény nem akadályozza meg otthonának vagy vagyonának károsodását, de segíthet pénzügyi biztonsági háló létrehozásában, ha a váratlan esemény bekövetkezik. Ha van biztosítása, akkor jobban felkészülhet a vihar vagy egyéb válság elleni küzdelemre, tudva, hogy a biztosítás segíthet fedezni a károk költségeit, és ismét talpra állhat.

Az otthon helye, építése és állapota, valamint a hitel- és követelési előzmények mind szerepet játszanak abban, hogy mennyit fizet az otthoni biztosításért.

A biztosítótársaságok különféle módon értékelik a kockázatot, ezért fontos összehasonlítani a biztosítási társaságok árajánlatait , hogy megbizonyosodjon arról, hogy a legkedvezőbb árban részesül-e.

Mi lehet a legnagyobb hiba, amelyet a legtöbb háztulajdonos elkövet, amikor otthonát biztosítja? Ha nem rendelkezik elegendő fedezettel, akkor pénzügyi gondokhoz vezethet, ha a legrosszabb történik.

A becsült pótlási költség az a pénzösszeg, amely éppen ugyanazon otthon felépítéséhez szolgál, ami a jelenlegi. Ez különbözik a ház piaci értékétől. A piaci érték magában foglal egyéb dolgokat, például a föld értékét. Levonható az az összeg, amelyet meg kell fizetnie a veszteség fedezése előtt, mielőtt a biztosító társasága kifizetné a követelést. A megfelelő levonható összeg kiválasztása fontos döntés. Minél nagyobb a levonhatóság, annál több pénzt takaríthat meg a díjakra.

De az intézet hozzáteszi, hogy attól függően, hogy hol lakik, más levonásokkal is számolhat, amikor mérlegeli pénzügyi helyzetét a ház védelmének szükségességével. Ha katasztrófa által sújtott területen él, akkor biztosítási kötvénye külön levonható bizonyos típusú károkért.

Néhány biztosító nem biztosítja azokat a háztulajdonosokat, akik bizonyos veszélyesnek ítélt kutyafajtákkal rendelkeznek. Mások eseti alapon döntenek attól függően, hogy az egyes kutyákat fajtájától függetlenül gonosznak tekintik-e. A biztosító igénybevételéhez a háztulajdonosoktól megkövetelhető a felelősség alóli mentesség aláírása a kutyaharapásért.

A fatüzelésű kályha nagyon hangulatos lehet és csökkentheti az energiaköltségeket. De emelik a háztulajdonosok biztosítási díjait is. A fa kályhák átlagosan pár százalékkal növelik az otthoni biztosítás mértékét.

Bármilyen átalakítás, legyen az fürdőszoba, konyha vagy bármi más, valószínűleg növeli az otthon értékét. Ezt szem előtt tartva, azt mondják, hogy a megnövekedett értéknek tükröződnie kell a biztosításban. Tisztában kell lennie biztosítási ügynökének a javítások állapotával.

Ha valaki kicsit utánanéz a biztosításoknak, akkor máris sokat tett azért, hogy megóvja a lakását. A lakásbiztosítás fogalma nem olyan bonyolult, hogy nem érthetné meg bárki. És ezután már bárkinek be kell látnia, hogy a biztosítás mindenkinek fontos lehet, akinek valamilyen ingatlanja van. Így azok, akik a városban élnek, ugyanúgy felkészülhetnek a veszélyes helyzetekre. Már nem kell tartani a tűztől vagy a rablástól, mert mindig tudja az ember, hogy nem tűnik el végleg a vagyona. És ez sokat számít az ember nyugalmának megőrzése szempontjából.