A nyári melegben jólesik egy frissen préselt gyümölcslé

Sok helyen járok a világban, szeretek utazni, szeretek új embereket megismerni. Az aktív nyaralók, utazók bázisát erősítem. Így a tengerparti pihenés helyett inkább a nagyvárosokat célzom meg. Télen, nyáron, tavasszal és ősszel egyaránt.

Ilyenkor is szeretek egészségesen étkezni, táplálkozni. Sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok és amikor nincs lehetőségem leülni enni valahol, akkor szívesen iszok préselt gyümölcslevet. Legutóbb pont erről beszélgettünk az egyik barátnőmmel, aki egy új berendezés megvásárlásán törte a fejét. Egy nagyon trendi bisztrót üzemeltet és elkötelezett híve a természetességnek, egészségnek. Nem használ adalékanyagokat, ízfokozókat és minőségi alapanyagokból dolgozik.

Gyümölcs centrifuga – meg is mutatta, hogy melyik gépet szemelte ki magának. Ezt a Gyümölcs centrifugát az rdealer.hu-n találta és mint mondta, sok más eszközt, berendezést is itt vásárolt már meg, így biztos a kiváló minőségben. Lenyűgöző, hogy ez a Gyümölcs centrifuga óránként 140 liter gyümölcsöt is ki tud préselni. Erős, robusztus gép, és nagyon selymes, finom a végeredmény is. Ami nem csoda, a tökéletes végeredményhez a 0,5 mm-es szűrő is nagyban hozzájárul. Ráadásul egyszerű és könnyű tisztítani is, nem kell semmilyen szerszám a szétszereléséhez, az alkatrészek azonnal tisztíthatók. Ami még nagy előnye ennek a Gyümölcs centrifugának, hogy majd 8 centi átmérőjű az adagoló nyílása, így a nagyobb zöldségeket, gyümölcsöket is könnyen tudjuk adagolni.

Az rdealer.hu-n keresztül nagyon sokféle gasztronómiában hasznos terméket, berendezést lehet vásárolni. Így vannak csomagolástechnikai eszközök, különböző előkészítő gépek, fagyigépek, húsipari gépek, a hűtés-fagyasztás eszközei. Ezen kívül italkészítők, mint például a jégkása-gép, aminek nyáron szintén nagy népszerűsége van. Ezen felül pedig a sütés-főzés egyéb berendezései és sütőipari gépek. Egy étterem, vagy akár egy bisztró vagy cukrászda konyháját nem könnyű felszerelni.

Sok-sok olyan dologra lehet szükség, amire elsőre nem is gondolunk. Például ha megnézünk egy fagyizót, láthatjuk, hogy a fagylaltfőző gépen kívül még kell fagyasztó, vitrin, fagyitároló, kanál és kanálmosó. És ez csak a fagylalt. Ezek a gépek, mint a Gyümölcs centrifuga is, egyre intelligensebbek, egyre modernebbek. Tartósak, megbízhatók és igazán nagy teljesítményűek. Velük élvezet a munka, meggyorsítja az ételek elkészítését, sok esetben pedig a hiányzó munkaerőt is pótolhatja. Gondoljunk csak a szeletelő vagy hámozó gépekre.

Vannak olyan sütők, melyek kézi párásítást tesznek lehetővé, olyan fagyasztók, melyek intelligens módon felismerik a fagyasztandó anyagokat és ennek megfelelően választják ki a fagyasztás módját, hőmérsékletét. Vagy beszélhetünk az rdealer.hu kínálatában szereplő pizzakemencékről is. Ezek az elektromos kemencék igazán okos megoldásokat alkalmaznak, például vannak, melyek forgós kivitelben is elérhetők. De kezdjük is az elején. A dagasztógép bizonyára nagy segítségére lehet egy pizzériának, mint ahogy a pizzatészta gömbölyítő is. Ez egy adott mennyiségű tésztából egyforma gombócokat formáz, amire bizony nagy szükség van a pizzériáknak. A nyújtással sem kell már bajlódni, erre vannak a pizzatészta nyújtó prések, melyek ezt is megoldják. Végül pedig miután minden finomság rákerült a tésztára, jöhet is a sütés egy kemencében.

Egy modern éttermi konyha felszerelése nem olcsó mulatság, a minőség azonban mindig behozza az árát. Az rdealer.hu kínálatában szereplő eszközök, berendezések mindegyike hosszú élettartamú, tartós és minőségi darab. Így pedig a munka is könnyebben megy. Legyen szó akár Gyümölcs centrifugáról, ami óránként 140 liter gyümölcsöt is képes kipréselni, akár bármi másról.

Változatlanul szeretem a frissen préselt gyümölcslevet, nincs is finomabb ennél, és bár a dobozos préselések sem rosszak, azért mégis van különbség. Már csak a tudat, hogy előttem, frissen préselik a gyümölcsöt is más. A barátnőm arra is felhívta a figyelmet, hogy szeret helyi és szezonális gyümölcsöket vásárolni lehetőség szerint. Mint ahogy én is szeretek helyi és szezonális gyümölcsökből préselt levet inni. Így akárhol is járok a világban, mindig a helyi ételek felé húz a szívem és szívesen kóstolok meg mindent, ami helyi jellegzetesség. Még akkor is, ha picit túl van a komfort zónámon.