Akciók és ajándékok a gyógyszertárban, avagy Tantum verde spray grátiszba

Valamelyik hétvégén a barátaimmal a városban sétáltunk. Jó idő volt, sütött a nap, így gondoltuk, hogy kicsit körbenézünk a városban, van-e valami szabadtéri program. Örültünk, hogy végre most mindenki ráért és egy kis időt együtt tudtunk tölteni. Beszélgettünk, fagyiztunk is egyet, aztán kiültünk az egyik parkba, élveztük a napsütést.

Szeretem az ilyen laza programokat, amikor nem vagyunk időhöz és programhoz kötve, csak azt csinálunk, amihez éppen kedvünk van. A város tele volt emberekkel, mindenki kiment a szabadba ebben a jó időben. A park is tele volt, néhányan még piknikeztek is.

Amikor a parkhoz sétáltunk észrevettem az utcában egy hatalmas gyógyszertárat, aminek nagyon szép designos kirakata volt, és egyből megragadta a figyelmem a hatalmas „akció” felirat. Kicsit közelebb mentem, hogy megnézzem, pontosan meddig is tart az akció, és mire vonatkozik. Láttam, hogy még bő két hétig akciós árak lesznek érvényben, ezért elterveztem, hogy mindenképpen elnézek ide valamelyik nap, hiszen a gyógyszer készletem otthon már kifogyóban van, és tudom, hogy akkor leszek mindig beteg, amikor nem kellene, ráadásul pont akkor sosincs olyan gyógyszer otthon, amire szükségem lenne. Hogy ezt elkerüljem, elterveztem akkor, hogy következő héten eljövök ebbe a gyógyszertárba.

Mivel én is a város központjában lakom, így nem olyan sok idő eljutni ide, szóval, elterveztem, hogy egyik nap munka után, amikor hamar végzem, eljövök ebbe a gyógyszertárba és beszerzek mindent, amire szükség van. El is mentem, előtte persze már otthon összeírtam, hogy mire van szükségem, amit mindenképp meg kell vennem. Igazából csak a szokásosra volt szükségem, fájdalomcsillapító, görcsoldó, néhány vitamin, egy-két kenőcs volt még a listámon, illetve egy arckrémre, amit szerencsére itt találtam és nem kellett érte máshova mennem.

Ki is fizettem mindent, elindultam haza, és amikor kipakoltam otthon a táskából, észrevettem, hogy olyasvalami is volt a táskában, amit nem is vettem meg. Megnéztem a blokkot is, és azon sem szerepelt ez a tétel. Ez a Tantum verde spray volt, ami gyulladáscsökkentő és torokfájásra jó megoldást jelent, legalábbis a hozzá tartozó papíron ezt olvastam. Visszapakoltam mindent a csomagolásba és visszavittem a gyógyszertárba.

Természetesen rengetegen álltak előttem a sorban. Ki gondolta volna, gondoltam magamban. Jó fej akarok lenni, visszahozok egy tételt, amit meg sem vettem és nem is használtam el, erre itt kell sorba állnom. Na, mindegy, legalább nem lesz bűntudatom miatta. Amikor sorra kerültem, elmondtam a hölgynek, hogy mi a gondom. Közölte, hogy bizonyos összeg felett jár egy plusz termék, és miközben az én vásárolt termékeimet ütötte be a gépbe, beszélt az egyik kollégájával, ami megzavarta, és azt hitte, hogy én ezt választottam „ajándékként”.

Ugyan nekem ritkán van torokgyulladásom, azonban pár héttel ezelőtt anyukám lebetegedett, úgyhogy inkább megtartottam az Tantum verde spray nevű gyógyszert, és a legközelebbi alkalommal, amikor anyukámmal találkoztam, odaadtam neki, hátha egyszer megint szüksége lesz rá. Örült is neki, mert azt mondta, hogy a gyógyszer, amit akkor ő használt, nem igazán segített neki.

Később kiderült, hogy az egyik barátom, akivel akkor a parkban voltam, ő is elment abba a gyógyszertárba, mert otthon körbenézett és látta, hogy egy-két gyógyszerből nála is hiány van, úgyhogy elment a gyógyszertárba és beszerzett mindent, amire csak szüksége volt. Őt is meglepte, hogy egy összeg feletti vásárlás esetén grátiszba kapunk valamit, amit mi választunk.

Ezért úgy döntöttük, hogy mostantól amellett, hogy a közösen talált webshopról rendelünk, figyeljük ezt a gyógyszertárat is, hátha ismét lesz valamikor akció.