Városiként termőföld bizniszt indítottam

Habár városban élek mégis érdekel a vidék, és szeretek is mindent, ami vidéki. Mivel vidékről költöztem Budapestre, így mindig visszavágyom. Éppen azon gondolkoztam, hogy mit kéne csinálnom, ami nem feltétlen köt a városhoz, valami olyan munka az, amire gondoltam, ahol lakhatok Pesten, de vidéken is lenne dolgom.

Rájöttem, hogy termőföldet szeretnék. Eddig is volt egy kis földem, ezt szerettem volna eladni, de ehhez segítség kellett, illetve ahhoz is, hogy vegyek majd egyet, amit műveltethetek, és ami az enyém. A termőföld értékbecslés nem áll túl közel hozzám, de találtam egy céget, akik pontosan képben vannak és tudnak ebben segíteni. A Rétköz Vagyonkezelő Kft. volt az a cég, akinek a segítségét kértem, hogy becsüljék fel nekem a földemet, majd segítsenek abban, hogy az általam kiválasztott több hektáros termőföld ér-e annyit, mint amennyit kérnek érte. Miután a honlapjukon, az ertekbecslunk.hu nevű weboldalon alaposan tájékozódtam a lehetőségeimről, árakról, tevékenységeikről, mindenről. Nagyon sok hasznos információt találtam ott, ezen kívül szerintem mindenki számára hasznos referenciákkal is találkoztam a honlapon, amiket el tudtam olvasni.

Egyébként eléggé adott volt ez az ötlet, tekintve, hogy a szüleim is foglalkoztak termőföldekkel, én ebben nőttem fel. Szerintem ez a fajta tevékenység nekem való. Itt igazából arra gondolok, hogy hozzám nagyon közel áll a természet, szeretem a nagy tereket, én nem tudnám elviselni, ha mondjuk egy irodában kéne ülnöm egész nap és robotolnom. Nekem az a fajta munka tetszik, ahol menni kell, intézni az ügyeket, nem egy megszokott 5 nm-es területen mozgok, hanem van mozgásterem és nem érzem a bezártságot. A szüleimtől is mindig azt láttam, hogy a kis platós terepjárónkkal járták a birtokainkat, felügyelték a termőföldeket, illetve az azon dolgozó embereinket, és persze intézték folyamatosan az ügyeket.

Ezen felbuzdulva határoztam el azt, hogy én is ezzel szeretnék foglalkozni majd, mert úgy érzem, hogy ez az, ami engem igazán boldoggá tesz. Sajnos a szüleim már nem élnek, de szerintem biztosan támogatnának és büszkék lennének arra, hogy azt csinálom, amit a szívem diktál.

A termőföldemen egyébként búzát és kukoricát termesztek, és már megvannak az embereim is a szüleim után, akik nálam, vagyis velem dolgoznak. Azok az emberek, munkások dolgoznak velem, akik anno a szüleimmel is dolgoztak, így már ismerem őket, tudom, hogy hogyan dolgoznak és meg is bízok bennük. Csak úgy, mint a termőföld értékbecsléssel megbízott cégben is bízok, mert maximális elégedettséget váltott ki belőlem a munkájuk, nagyon hálás vagyok nekik emiatt.