Van, hogy el kell romlania a laptopodnak ahhoz, hogy otthon érezhesd magad egy új városban

Nagyvárosban élni számomra pont olyannyira izgalmas, mint amennyire ijesztő. Izgalmas, mert rengeteg új dologgal nyílik lehetőség találkozni, ijesztő meg azért, mert pont a nagysága miatt az ember gyakran elveszettnek érezheti magát. Emlékszem, mikor Budapestre költöztem egyetemi éveim kezdetén, sokszor éreztem azt, hogy a város egy hatalmas nagy állat, valami veszélyes ragadozó, vagy legalábbis egy hatalmas, sűrű mocsár, ami bármelyik pillanatban bekebelezhet.

Idővel persze könnyű volt hozzászokni, a sok újdonság varázsa, az új barátaim, a sok szuper étterem, kávézó és szórakozóhely, mozi, a hatalmas könyvtárak, a belváros gyönyörű épületei vagy éppen a hatalmas parkok, egyszóval az, hogy egy nagy városban bármire lehetősége van az embernek, legyőzte a kezdeti félelmemet.

Egészen addig a pontig, amíg a vizsgaidőszak kellős közepén el nem romlott a laptopom. Tudniillik van nekem otthon, a faluban, ahol születtem egy nagyon kedves, informatikus ismerősöm. Laptopom nagyjából tizenöt éves korom óta van, és bármikor bármi problémám akadt vele, legyen szó tényleg bármiről, ott volt ez az ismerős, akihez csak át kellett biciklizni a géppel, és ő készségesen segített nekem a probléma elhárításában. Budapesten azonban nem volt informatikus ismerősöm, és van ugyan laptop szervizből rengeteg a városban, pontosan ez volt elég ijesztő. Nem tudtam eldönteni, hogy kihez is forduljak. Azt nem is említve, hogy mennyire szorított az idő, hiszen néhány napon belül fontos vizsgám következett, és a legtöbb anyag, amiből készülni kellett rá, csak a laptopomra volt elmentve. A csoporttársaimmal sajnos akkor még nem voltunk annyira jó viszonyban, hogy szívesen mentem volna át valamelyikükhöz, egyébként is hatékonyabban tanulok egyedül. A lakótársaimtól sem kérhettem kölcsön egy gépet, hiszen nekik is ugyanúgy vizsgaidőszak volt, mint nekem.

Nem is töprengtem sokat, természetesen azonnal felhívtam az otthoni informatikus barátomat, hogy tudna-e valakit ajánlani itt a városban, akire nyugodt szívvel bízhatom rá a laptopomat, és akiről tudja, hogy gyorsan dolgozik, hiszen nekem szinte azonnal kéne a gép, a közelgő vizsga miatt. A barátom szerencsére most sem hagyott cserben, a PCmentort ajánlotta, mondván, szerinte ez a legjobb laptop szerviz Budapest területén belül.

Azt kell mondanom, nem tévedett. Amikor bementem a géppel, nagyon készséges és segítőkész csapattal találkoztam, tájékoztattak a lehetőségeket illetően, segítettek dönteni, és valóban a lehető leggyorsabban javították is a hibát. Nemcsak azért vagyok hálás, mert megjavították a gépemet, és így fel tudtam készülni a szemeszter egyik legfontosabb vizsgájára, hanem mert közvetlenek és barátságosak voltak végig, ami megadta nekem ugyanazt az otthonosság érzést, amit akkor éreztem, mikor épp csak át kellett bicikliznem a gépemmel az ismerősömhöz, aki a szomszéd utcában lakott. Így nemcsak hogy megjavult a laptopom, hanem egy kicsit szelídült a szememben az a hatalmas fenevad, aminek akkoriban a nagyvárost láttam, hiszen megtapasztalhattam, hogy tulajdonképpen nem is olyan rosszakaratú, mint ahogy első látásra tűnt.

Így utólagosan belegondolva, még örülök is, hogy anno akkor bedobta a törülközőt a gépem, hiszen így már bármikor történik valami hasonló, vagy bármelyik ismerősömnek, barátomnak szüksége van egy jó szervizre, én tapasztalataimra hivatkozva mondhatom, hogy tudom, melyik a legjobb laptop szerviz Budapesten.