Kiszabadulni a városból a Balaton partra

Nagyon szeretek a városban élni. Egész gyermekkoromat egy nagyon vidéki, nagyon kis faluban éltem le, viszont a rokonaink a fővárosban éltek, ezért az ünnepekkor mindig felzarándokoltunk Pestre, hogy meglátogassuk őket. A nyári szünetben pedig ők látogattak meg bennünket. Nagyon szerettem ezeket a városi látogatásokat, mert mindig elvarázsolt a városi nyüzsgés. Az éjjel-nappal mozgolódó, soha sem alvó forgatag teljesen magával ragadott.

Természetesen amikor a rokonaink szabadultak ki a por és szmogfergetegből, ők attól voltak elájulva, hogy nálunk, lenn falun, milyen csodálatos a levegő, milyen tiszta az idő és az ég, és még a csillagokat is látni esténként. Számomra ez mindig is annyira alapvető volt, hogy nem bírtam megérteni, miért vannak ettől az alapvető dologtól elájulva, viszont csodáltam az életüket, hogy bármikor leugorhatnak a boltba, ha joghurtot szeretnének enni, hogy elmehetnek a moziba éjszakai előadásra, hogy nem kell órákat várni egy buszra, hogy elmenjenek valahova.

Aztán én is megtapasztaltam az érzést

Amint befejeztem az egyetemet, nem volt számomra kérdés, hogy hova fogok költözni. Igen, természetesen egy nagyvárost választottam. És soha sem bántam meg. Élvezem és nagyon tetszik az a szabadság, amit egy város tud nekem adni. Természetesen visszajárok a szüleimhez, amikor csak tudok, de ők is gyakran jönnek hozzám, hogyha valami elintéznivalójuk van a városban. De ezek az alkalmak inkább hétvégékre korlátozódnak. Körülbelül három év városi élet után kezdtem el én is érezni a sóvárgást a nyugalom, a csend és a gondtalan kikapcsolódás után. Addig annyira magával ragadott a pörgés, hogy fel sem tűnt, mennyire elfáradtam. Hogy mennyire meggyűlt a szmog az arcom ráncaiban.

Ezért hát eldöntöttem, hogy mindenképpen találnom kell egy helyet, ahol kikapcsolódhatok. És mivel szerettem volna egy fix helyet találni erre a célra, ezért nagyon fontos volt, hogy ahova ellátogatok minden igényemnek megfeleljen.

Az igényeimről

Mindenki másképp szeret kikapcsolódni, vannak az úgynevezett aktív pihenők és a passzív pihenők. Én a vegyes pihenés híve vagyok. Hogy mit jelent ez? Azt, hogy ha elvonulok kikapcsolódni, akkor az tartson legalább egy hétig, de jobb, ha tíz napig. Viszont nem bírok tétlenül ülni ilyen sok ideig, csupán arra van szükségem, hogy picit távol a város zajától, tartalmasan és izgalmasan, mégis, ha szükségem van rá, akkor a legteljesebb nyugalomban megpihenhessek.

Úgyhogy néhány nap után azért szükségem van arra, hogy kimozdulhassak. A pihenéshez pedig szükség van vízre, ahol úszhatok, és még jobb, ha ez nem egy medencét jelent, hanem egy gyönyörű tavat, hogy regenerálódhassak. Isteni finom ételek különböző igényekre szabva, mert van amikor csak salátát ennék, máskor pedig szalonnát tojással és fehér kenyérre kent töpörtővel.

Arra az esetre pedig, ha elunnám a semmit tevést, és korai honvágyam lenne a szeretett városom után, nem árt, ha a pihenőhelyem közelében is van egy izgalmas város, amit időről időre újra felfedezhetek, sőt még jobb, ha kulturálisan aktív városról van szó, így minden egyes alkalommal újabb élményben lehet részem.

És végül, de nem utolsó sorban. Nem szeretek a kutyám nélkül pihenni. Aki egy tündéri bernáthegyi. Barátságosabb a barátságnál, de a legtöbb helyről azonnal visszautasítanak, amint leírom, hogy milyen típusú kutyával fogok megérkezni. Mondanom sem kell, hogy Mollikám nem könnyíti meg számomra a kikapcsolódást, de én akkor is imádom.

Siófoki nyaralás

Nehéz ezeknek az igényeknek megfelelni, tudom jól. Azonban én mégis megtaláltam azt a helyet, amit mintha az itt szereplő kívánság listám alapján gyúrtak volna össze. Találtam egy siófoki apartman kiadással foglalkozó weboldalt, ahol megtaláltam a tökéletes szállást egy ideális siófoki nyaraláshoz. Nekem egy kollégám javasolta tavaly. Az azelőtti nyáron ő is itt nyaralt a családjával és olyan jókat mondott a helyről, olyan fantasztikus élményeket mesélt el.

Megkértem, hogy hozzon nekem fotókat a nyaralásukról és közben én is elkezdtem utánaolvasni a helynek. A honlapjukkal már alapból nagyon meg voltam elégedve. Eszméletlenül részletgazdag és minden fontos dologra kitérnek itt. Még arra is, amiről én magam nem is gondoltam volna, hogy fontos lehet, de még szerencse, hogy ők igen.

A kollégám képei pedig végképp meggyőztek. Megbeszéltem az egyik barátnőmmel, aki szintén mondta nekem hogy nagyon elmenne már kikapcsolódni valami kellemes helyre egy hosszabb etapra. Őt azonnal meggyőzték a honlapon felkínált lehetőségek. Ő is imádja Mollit, így tavaly augusztusban együtt töltöttünk ott 10 csodálatos napot.

Eszter imádja a természetet, ezért kipróbáltuk az összes kiránduló lehetőséget is. Elmentünk koncertekre a Siófok Plázson, csokoládébarnán jöttünk haza, annyit napoztunk. Felejthetetlen időt töltöttünk ott. Már csak azt vártam, hogy a szerelem is rám találjon és idén már a párommal mehessek vissza erre a fantasztikus helyre.

És lássatok csodát! Az idei szezonra már le is foglaltunk egy csodálatos szobát Péterrel! Nagyon izgatott vagyok, hogy ő is megtapasztalhassa a siófoki nyaralás élményét.