Amikor a gyönyörű városok költöznek hozzám

Újabban észrevettem, hogy amióta jó minőségű telefonom van, állandóan fotózgatok. Nem is kell hozzá nekem profi fényképezőgép, annyira nem érdekel, meg nem is vagyok jó benne, ráadásul rizikós, és bonyolult is lenne cipelni mindenhová még egy drága fényképezőgépet is, az ilyeneknek azért van súlyuk. Ettől függetlenül kifejezetten élveztem kattintgatni a mobilommal.

Nemrég munka miatt elutaztam, és gyönyörű városokon mentem keresztül. Fotózgattam is sokat, egészen jó képeket lőttem. Mivel amúgy is kellemes élmény volt az a két hét, ameddig távol voltam, gondoltam kinyomtatom a fotóimat otthon. Hát elég bénák lettek, mint ne mondjak, soha nem nyomtattam még fotókat. Nem tudtam, milyen eszközök kellenek hozzá. Megkérdeztem egy barátnőmet, hogy mit csináljak, ha nem akarom előhivattatni őket máshol, hanem magam szeretném megoldani. Ő ajánlott egy webáruházat, ahonnan egyszerűen meg tudom keresni az otthoni fotónyomtatáshoz szükséges alkatrészeket. Elsőnek egy HP, vagy Epson tintapatron vásárlását tanácsolta, de szólt, hogy fotópapírra is szükségem lesz. A kínálat igen széles volt, így bátran tudtam válogatni.

A vásárlás menete rendkívül egyszerű volt. Attól függetlenül, hogy a kellék neve, cikkszáma, vagy a nyomtató típusa alapján szeretnénk a terméket kiválasztani, a középen elhelyezett keresőt bátran lehet, sőt, célszerű is használni. A felső menüben a termékek, a kategóriájuk – nyomtató kellékek esetén a nyomtató alapján – alapján érhetők el. Mindezek mellett a főoldalon legalul pedig, egy 3 lépéses toner és patron kereső is segített a termék kiválasztásában, és a keresési eredmények csoportosítva jelentek meg, annak érdekében, hogy minél könnyebb legyen a tájékozódás.
A termék adatlapján szerepelnek a kapcsolódó termékek is, például a gazdaságosabb kiszerelésű kellékanyagok, vagy színes nyomtatók esetében a többi szín, és az adott termékhez kapcsolódó, kompatibilis nyomtatók listája is. Utóbbira kattintva az adott készülékhez tartozó összes kellékanyag láthatóvá válik, egy helyre listázva. Ha ennek ellenére mégsem értek, vagy találok valamit, a cég ügyfélszolgálata mindig rendelkezésre áll, de azért egy Epson tintapatron nem tudott kifogni rajtam, tényleg hamar megtaláltam, nem volt bonyolult.
Ha megvan, hogy mit akarok – márpedig megvolt -, meg kell adni a szállítási, és a számlázási adatokat. Az oldalon lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra, ami piros pont, viszont a regisztráció előnye, hogy lehetővé teszi számos kényelmi szolgáltatás elérését, mint például a korábbi rendelések nyomonkövetése, vevőegyenleg és számlák figyelemmel kísérése, ami elég praktikus dolog, így közben regisztráltam is. Utolsó lépésként a megrendelés feladása következett. A rendelési folyamat legvégén még ellenőrizhettem a megrendelt termékeket, az árakat, a mennyiségeket, és a végösszeget. Természetesen a rendszer arra is rákérdezett, hogy milyen módon akarok fizetni. A megjegyzés mezőbe egyéb fontos információt is beírhattam, amire egyébként nincs máshol nem volt dedikált hely. A megrendelést követően automatikusan visszaigazolják azt.
A minimális rendelési érték egyébként nettó 3937, bruttó 5000.- Ft, tehát a rendeléseket az adott összeg felett tudják csak befogadni, az átvétel módjától függetlenül, viszont a kiszállítás ingyenes volt teljesen.

Miután megkaptam a várva várt rendelésemet 2 napon belül, amiben egy Epson tintapatron, toner, és egy új fotópapírcsomag volt, még olyan képeket is kinyomtattam, amiket nem tartottam olyan szépnek. Ha legközelebb elutazom, biztos, hogy fogok még fotózgatni, és ki is rakom őket a falra a többi mellé.