Mit tegyünk, ha a szerverek nem férnek el az irodában?

Ha valaki esetleg belvárosi irodában dolgozik, az tudja, hogy a város nem mindig alkalmas arra, hogy a megfelelő háttérfolyamatok elvégzéséhez szükséges szervereket is az iroda közvetlen közelében tároljuk.

Az ilyen esetekre, a hely vagy pénzhiánnyal küzdő cégeknek ajánl szerverparkot a rackforest.com. A szervereket a rackforest.com üzemelteti és tárolja is.

A szerverek segítenek a mindennapi teendők ellátásában, ezeket bérelni lehet a rackforest.com oldaltól.

A bérlésért cserébe garantálják a magas minőséget, aminek az országban nincs párja, az egyedi konfigurációnak köszönhető rugalmasságot, az 1 vagy 10 Gb/s internetsebességet és a biztonságot.

A szerverek az ilyen cégeknél valójában sokkal jobb helyen vannak, mint az irodákban, hiszen ott teljesen hozzáértő emberek vannak, akik mindent tudnak a gépek működési hátteréről. Gyorsan ki tudják javítani az esetleges hibákat, szükség esetén pedig cserélni is tudják az elemeket. Bármennyire is jó szerelő céggel van kapcsolatban egy cég, ezt nem hiszem, hogy bárki garantálni tudja.

A rackforest az egyik legjobb IT-s cég az országban, a kis- és középvállalkozások köreiben nagyon népszerű, hiszen nem csak szerver bérléssel foglalkoznak, hanem szerver telepítéssel streaminggel, domainekkel és azok regisztrációjával, tárhely szolgáltatásokkal, VPN-nel, felhő alapú tárolással, szoftver bérléssel, VPS-sel és szerver hostinggal is foglalkoznak.

Igen széleskörű a szolgáltatásaik listája, a kis és középvállalkozások majdnem mindent megtalálnak itt ahhoz, hogy a vállalkozás informatikai háttere zökkenőmentesen működjön. Sokan vannak, akik a magyar cégeket részesítik előnyben a külföldiekkel szemben.

A rackforest.com teljesen magyar cég, így ezeknek a vállalkozásoknak is ideális lehet. Az áraikat is aszerint kalkulálták ki, hogy azokkal a kis és középvállalkozásoknak is segítsenek.

Annak ellenére, hogy mennyire magas színvonalon szolgáltatnak, az áraik nagyon földhözragadtak és reálisak maradtam, magyar viszonylatban az egyik legjobb ár-érték arányú szolgáltató

A szolgáltatásaikat igyekeztek úgy szegmentálni, hogy azzal a lehető legjobban ki tudják elégíteni az ügyfeleik egyedi igényeit. Sok kis csomagra bontottak mindent, így akinek csak kevés igénye van az is megtalálj, amit keres, és akinek sokkal nagyobb informatikai háttérre van szüksége, az sem marad szolgáltatás nélkül.

Nagyszerűnek tartom, hogy ilyen sok szolgáltatásból lehet választani náluk az informatikán belül. Lefedik a legfontosabb területeket. Segítenek a cégek informatikai rendszereinek a működtetésében, de emellett arra is figyelnek, hogy tárolóhelyeket és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is megtaláljanak a kínálatukban. Mindenkinek sokkal egyszerűbb, hogyha nem több különböző cégnél vannak kiszervezve az IT feladatok, hanem elég csak egyetlen céget észben tartani.

Az IT feladatok nagyon fontosak, ezért mindenki olyan üzemeltetőt keres, akikben megbízik, akik lelkiismeretesen és magas minőségben teljesítik az általuk vállalt feltételeket és olyan szolgáltatást nyújtanak, amilyet a vállalkozások, vagy éppen magánszemélyek szeretnének.