Mennyezetfűtéssel otthonosabb!

A város ahol élek, rendkívül nyugodt, és rendezett, nem is kívánhatna jobb helyet magának az ember családalapításra. A közbiztonság tökéletes, rengeteg a park, a zöld terület, és a játszótér. Az emberek kedvesek, az épületek gyönyörűek, és minden közel van. Ezért is költöztünk ide a férjemmel. Tudtuk, az első pillanattól kezdve, amikor erre jártunk, hogy nekünk itt kell majd később letelepednünk. Azóta is szeretek a városban sétálgatni, csak úgy; nézelődni, hallgatni a madarakat, beszélgetni a járókelőkkel, és a többi családdal. Szeretek itt élni, rengeteg barátunk van, és nagyon kényelmes az otthonunk is.

Amikor beköltöztünk, még nem volt ennyire takaros a lakás, hosszú évek kitartó munkája, és rengeteg lemondás gyümölcse a házunk, amire nagyon büszke vagyok. Ha már teljesen átépítettük a házat, gondoltuk, hogy beruházunk egy új fűtési rendszerre is. Mi a mennyezetfűtés mellett döntöttünk, amit azóta is imádunk.

Te is gondolkoztál már mennyezetfűtésen, csak nem mertél belevágni? Kíváncsi vagy, milyen lehet, de nem néztél még utána? Jó helyen jársz! Ha szeretnél okosabb lenni, olvass tovább, és megtudhatsz mindent, amit érdemes tudni az elektromos mennyezetfűtésről.

Egy fűtőszalag meglepő módon nem csak padlófűtéshez alkalmazhatóak. Bár a legnépszerűbb felhasználási módjuk még is ez, vannak esetek, amelyekben a megrendelő mégis a mennyezetfűtést választja, mint ahogy mi is tettük.

Amikor padlófűtést tervezünk, vázlatosan, de átláthatóan szemléltetni kell azokat az elemeket, amelyek alá nem kerül majd fűtőszőnyeg.

Ilyen egy kád, egy beépített szekrény, vagy azok a fixen elhelyezett bútorok, amiket nem lehet mozdítani, és amik alá ezáltal nem lehetséges, de amúgy is logikátlan lenne fűtést szerelni. A mennyezet esetében azonban semmi nem áll útjába a hő áramlásának, – maximum egy csillár, vagy egy szokatlan dekorációs eszköz.

Gyakran felmerülő kérdés a laikusok számára, hogy hogy van értelme ennek a megoldásnak, hogyha a meleg felfele száll? Miért jó a mennyezetfűtés? Megéri egyáltalán? Nem becsapás? Mennyire energiahatékony?

Nagyon egyszerű erre a válasz.

Ezt a tévhitet nagyrészt a középiskolás fizikaórák ihletik, aminek cáfolásával minden sugárzó hő technológiával foglalkozó szakembernek meg kell küzdenie. Attól még, hogy a nagyobb sűrűségű hideg lefele, és kisebb sűrűségű meleg levegő felfele száll a gravitáció miatt – amely állítás természetesen megállja a helyét – ez a mennyezetfűtés esetében nem igaz, ugyanis fűtésnél magáról a hőről beszélünk, és nem pedig levegőről. A megoldás az, hogy nem a levegő melegszik fel, hanem hő keletkezik.

A mindenki által ismert konvekciós rendszerek, mint a radiátor, a levegőt melegíti fel elsőként. Ezek miatt a konvekciós rendszerekkel kapcsolatos tapasztalataink miatt képzeljük azt, hogy a mennyezeti fűtéssel gyakorlatilag csak azt érjük el, hogy a plafonnál jó meleg lesz, mi viszont továbbra is fázni fogunk lent. Azonban ez koránt sincs így. A sugárzó fűtési rendszer lényege, hogy sugárzó hővel dolgozik. Az AHT amorf fűtőszálak nem a helyiség levegőjét melegítik fel, hanem az abban lévőket közvetlenül: értelemszerűen először a padlót, a mennyezetet, a falat amire fel vannak szerelve, és azok sugározzák egyenletesen a hőt a szoba belseje felé.

Ha kedvet kaptál ehhez a rendkívül praktikus, modern megoldáshoz, bátran keresd fel az elektromospadlofutes.hu csapatát, kérj ajánlatot, és győződj meg róla, hogy valóban professzionális rendszerről van szó, amit maximális szakértelemmel rendelkező szakemberek terveznek meg, és szerelnek be a megrendelő igényei szerint.