Napelem lakossági támogatás segítségével könnyen építhető városban is

Vidéken közlekedve gyakran lehet látni, ahogy a kisvárosok, falvak utcáin a házak tetején sorakoznak a napelemek. Ilyenkor mindig elönt egy kis irigységgel vegyes vágyakozás, hogy egyszer majd nekünk is legyen, hiszen azzal rengeteg pénzt tudnánk megspórolni, ráadásul a környezetért is tennénk vele valamicskét. Viszont addig, ameddig a panellakásban laktunk, erre esélyünk sem volt. De a szerencse ránk mosolygott, és tavaly el tudtunk költözni a külvárosi részbe egy ikerházba, ahol nagyon jól jött a napelem lakossági támogatás a tervek megvalósításához.

Történt ugyanis, hogy egy soha életemben nem ismert, külföldön élő rokon, akinek se családja, se senkije nem volt, meghalt, és rám szállt a vagyona. Szomorú eset, tudom, de még a nevét sem hallottam soha életemben, ugyanis, mint kiderült, a nagyanyám testvére volt, aki gondolt egyet, és mindent itt hagyott, hogy szerencsét próbáljon. Be is jött neki, mert elég jól megélt, bár azt nem mondanám, hogy elképesztően gazdag lett. De amit örököltem, az még az adók levonása után is elég volt ahhoz, hogy a panellakást eladva egy házba tudjunk költözni. Mind a feleségem, mind pedig a gyerekek nagy örömére.

Először bele se gondoltam, hogy ezzel a napelemek lehetősége is megnyílt a számunkra, ezért nem is számoltam vele, amikor a költségeket kalkuláltuk. Meg egyébként is, ha már új helyre költöztünk, akkor kellett venni új hűtőt, sütőt, mosógépet, szóval nem sok maradt az örökségből. de annyi biztosan nem, amennyi egy napelem rendszer megépíttetéséhez szükséges. Jó fél évvel később jutott csak újra eszembe, hogy arra is gondolhattunk volna, de már mindegy volt. Úgy voltam vele, hogy legalább megint lesz mire spórolni 10 évig…

napelem lakossági támogatás

Egyszer aztán átjöttek a barátaink egy kis kerti sütögetésre, iszogatásra. Nagyon jó hangulatú kis este volt, mindenki nagyon jól érezte magát. Miután már mindenki jól lakott, ültünk az asztal körül és beszélgettünk. Téma témát követett, aztán egyszer az egyikük megkérdezte, hogy a sokat emlegetett napelemmel mi a helyzet, mikor lesz meg. Mondtam , hogy kifutottunk a pénzünkből, ezért halasztottuk a dolgot. A válasz amit kaptam váratlan volt, de egyben felvillanyozó is. Kérdezte a barátunk, hogy akkor miért nem pályázunk, mert van napelem lakossági támogatás, amivel kamatmentes hitellel tudnánk megvalósítani. Mindenki felkapta a fejét, akkorát csattant a tenyerem a homlokomon a felismerés miatt, hogy ez eddig nem jutott eszembe. Kérdeztem, hogy tudna-e valami támpontot adni, erre leírta nekem egy információs honlap elérhetőségét, és odanyújtotta nekem, hogy itt mindent megtalálok.

És valóban! Másnap felnéztem az emlegetett oldalra, és olyan szépen, részletesen le volt minden írva, hogy a szemem-szám nyitva maradt. A napelem lakossági támogatás közel sem olyan elérhetetlen, mint azt korábban bármikor gondoltam volna, úgyhogy gyorsan szóltam a nejemnek is, és átbeszéltük a dolgot. Óriási szerencse, hogy az oldalt egy olyan cég üzemelteti, akik a kivitelezés mellett ügyintézési segítséget is vállalnak, úgyhogy némi mérlegelés után kértük is az árajánlatot. A kollégák, akik felkerestek nagyon kedvesek és szakszerűek voltak, azóta már a helyszíni felmérésen is túl vagyunk, úgyhogy már csak a hitelnek kell elintéződnie és indulhat a buli! Remélem, hogy a következő ilyen baráti összejövetelkor ha előkerül a napelemes kérdés, már csak a tetőre kell felmutatnom és azt elmesélni, hogy mennyit segített a napelem lakossági támogatás.