Városiként is jó bekuckózni egy jó filmmel

Vidéken nőttem fel, és érettségi után költöztem a fővárosba, mert egy budapesti egyetemre nyertem felvételt. Azon szerencsések közé tartoztam, akik (természetesen szülői segítséggel) megengedhettek maguknak egy albérletet, nem kellett éveken át kollégiumi szabályokhoz, és lakótársakhoz alkalmazkodnom.

Amikor felköltöztem, rögtön magával ragadott a város sokszínűsége, de leginkább a programlehetőség végeláthatatlan változatossága. Egyetlen este lehetőségem volt moziba, táncházba, házibuliba, diszkóba, könyvklubba, étterembe, színházba menni. Csak az idő és a pénztárcám vastagsága szabhatott annak határt, hogy éppen mit csinálok.
Vidékiként ez a fajta változatosság szinte zavarba ejtett, de természetesen nagyon élveztem.

Aztán lassan megszoktam a várost, lediplomáztam, megnősültem és családot alapítottam, már nem éreztem szükségét annak, hogy minden estémet okvetlenül házon kívül töltsem el.
Manapság már többre értékelek egy bekuckózós, filmezős estét a feleségemmel, mint egy átbulizott éjszakát.
Emlékszem, még a kétezres évek elején-közepén videotékába jártam, ahol akkor lehetett már a kazetta helyett DVD-ket kölcsönözni pár száz forintért néhány napra. Régebbi filmeket olcsóbban, újakat drágábban vihette el az ember, és feltétlenül jóban kellett lenni a tékában dolgozó sráccal, hogy az új filmeket eltegye nekem. 

Manapság már nem is léteznek videotékák, legalább is fizikailag nem. Kölcsönözhetünk viszont filmeket a TV vagy stream szolgáltatóktól, de még az interneten is van lehetőség online filmeket, teljes filmeket magyarul megnézni.
Így aztán a kuckózós, filmezős estéhez manapság már nem kell videotékába menni, elég a tévét rákötni a laptopra, ameddig a mikrós popcorn kipattog, és leül a sör habja.

Online filmek -Teljes filmek magyarul!

A legtöbbször szinkronizált, vagy legalább feliratos filmeket nézünk, mivel a feleségem nem tud angolul, a legtöbb film viszont angol nyelvű. Ezért is örültem nagyon, amikor rábukkantam egy oldalra, ahol megtekinthetőek online filmek – teljes filmek magyarul!
Bár szeretem a régi filmeket, de azért inkább az egy-két éves újdonságokra vagyok kíváncsi (a tékában is mindig eltették nekem az új megjelenéseket), így aztán külön öröm, hogy itt nem csak olyan klasszikusokat lehet megnézni, mint mondjuk Jodie Fosterrel a Kapcsolatot, hanem egészen új filmeket is, mint a Szárnyas fejvadász 2049. Mindössze néhány kattintás után már élvezhetjük is az online filmeket – teljes filmeket magyarul! Minden este lehet otthon mozizni a családdal. Olyannyira megszerettük az ilyen alkalmakat, hogy most már hetente legalább kettő este családi mozi maratont rendezünk, így lassan ideje lenne beszerezni egy hatalmas tévét (vagy akár projektort és vásznat), meg valami tisztességes házi mozi rendszert. Már tudom is, mit kérek a Jézuskától…