A tavaszi fűtés, és a cserépkályha

Már nagyon vártam, hogy tavasz legyen. Ahogy szokott is ez ilyenkor lenni, az időjárás olyan szeszélyes, mint egy nő. Tegnap még szoknyában, és ingben jöttem haza, ma már azért messze nem olyan idő van, mint tegnap, és az időjárás sem olyan. Míg tegnap délután volt vagy 24-25 fok ma a 14-15 van inkább. Nálatok is ilyenek az időjárási viszonyok?

A téli időszak

Nem is tudnám igazán megmondani, hogy melyik évszak a kedvencem, hiszen mindegyikben szeretek valamit.

A tavasz, azért jó, mert a hosszú tél után látszik ahogy minden újra éled, és crocus-1247645_640elkezd kivirágozni. Ahogy nyílik minden virág, bokor, fa folyamatosan, és az élet is megkezdődik.

A nyár, egyértelmű, hogy a meleg, a kirándulás, és a pihenés miatt jó, és várja mindenki. Legfőképpen a gyerekek, hiszen nincs iskola. Bár ez az időszak mindig nagy fejtörést okoz, hogy mit is kezdjek velük, és hova tegyem őket?. A táborok jó megoldás, de ma már annyira drágák, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak, és az mondjuk csak egy hét a sokból.

Az ősz, hát igen… Azt gondolom sok szülő várja már a hosszú otthonlét után, hogy végre kicsit elszabaduljon a gyermeki nyomás, az állandó programok, és az unalom után. Azt hiszem ez elüdülés, még ha eleinte nem is egyszerű újra beleszokni.

A télnek is megvan a maga varázsa, hiszen olyan csodás, amikor mindent betakar a hó, és minden fehér Igaz manapság már egyre kevesebb részünk lehet benne. Még az is lehet, hogy az éghajlati viszonyoknak köszönhetően, és a felmelegedésnek, pár év tized múlva el is tűnik ez az évszak tőlünk.

Bár ez az évszak közel áll hozzánk, hiszen ha tehetjük, ellátogatunk az Ausztriában élő unokatestvéremhez, és síelünk. Emlékszem még milyen volt a legelső síelésünk, az ügyetlenkedés…de ez az oldal is ír erről egy jó cikket.

Nekem minden évszakban van valami jó, nem igazán tudnám egyiket sem kiemelni.

A hideg-meleg

Bár fázni nem nagyon szeretek, így igyekszek mindig olyan holmikat venni, ami ebben segít. Nm bánom, ha kicsit drágább, hiszen ha megtalálom a megfelelőt, akkor az egy felnőttnek évekig ruha lehet. A gyerekek már más eset. Persze nem akarom, hogy fázzon, de mivel nekik egyenlőre minden egy évre jó, vagy egy szezonra, így nem azt nézem, hogy mennyire tartós, hanem hogy menyibe kerül, és mennyire praktikus arra az időszakra. Inkább vásárolok egy utcai, és egy otthoni játszós csizmát mondjuk télre.

Tavasszal pedig fordítva, veszek egy utcai szandált, és egy játszós lengébb vászon cipőt. Nekik még nem fontos az, hogy tartós legyen nagyon, hiszen egy év alatt akár 2 méretet is nőhet a lábuk.

Az nagyon fontos volt, hogy a házunk jó meleg legyen, és tartsa is a meleget sokáig. Van több lehetőségünk a fűtésre, mégis nekem a kedvencem a cserépkályha. Akinek van, vagy ismeri, tudja, hogy ha felfűti milyen jó meleget ad, és hogy sokáig tartja is azt. Igaz, hogy az a nagy hidegben praktikus, ilyenkor tavasszal, és ősszel annyira nem, hiszen már nem kell egész nap fűteni, elég csak estére egy kicsit begyújtani. Ilyenkor nálunk a villany van egy kicsit ráhajtva, igaz, nem annyira takarékos, és praktikus mint a cserépkályha, de valahogy fűteni kell. Már arra is gondoltam, hogy lehetne valami kandallót tenni a nappali másik sarkába, szép is lenne, mutatós, és nem utolsó sorban hasznos. Ilyenkor elég lenne, és a sok papír alapú szemetet is el lehetne tüzelni benne.