Magyarországi Autópálya matrica vásárlás online 2019

Városi lányként én soha nem gondoltam volna, hogy élvezni fogom a vidéki életet. Imádtam a nyüzsgő várost, ahol születtem, jó volt, hogy minden közel volt, hatalmasakat lehetett bulizni, és rengeteg mindent lehetett csinálni. Viszont, amikor megismertem Pistát, minden megváltozott. Azelőtt például utáltam főzni, és rendkívül finnyás voltam. Éttermekbe szerettem járni, vagy rendelni valami ínycsiklandozót. Viszont Pista anyukája olyan jól főz, hogy megirigyeltem tőle, s megkértem, hogy tanítson meg. Pista anyukája szívesen megtanított, és nagyon örült mikor mentem hozzájuk. Végül aztán elvarázsolt a vidéki élet, a csend és a nyugalom: egyszerűen beleszerettem. Mikor először voltam vidéki esküvőn, Pista nővére házasodott, a vidéki esküvő is megtetszett. Rájöttem, hogy én is ilyet akarok. És aztán így is lett. Vidéken házasodtunk. Majd pedig vettünk egy vidéki kisházat és ott laktunk. Onnan jártunk be dolgozni is a városba. Az ingázás nem vészes, viszont azért oda kell figyelni, hogy jól jöjjünk ki időben és pénzben is egyaránt. Ez még új volt nekünk. Pista nem ért annyira a számítógéphez, mert iskolás korába nem tanulták, aztán a munkája lévén nem kell használnia, így nem is tanulta meg. Meg is lepődtem először azon, hogy nincs facebookja. Mondta, hogy ő csak az emailt tanulta meg használni, kezelni, így máshoz annyira nem is ért. Így az elején emailen keresztül kommunikáltunk. De mióta összeházasodtunk, igyekszem bevezetni őt az internet vívmányiba.

Múltkor például ez az eset történt:

  • Jaj, Maris! Lejárt a matricám. Most honnan vegyünk? Nem akarok visszamenni a benzinkútra. Holnap pedig tuti elfelejtem!
  • Jaj, Pistám! Ne izgulj! Veszünk internetről!
  • Mi? Hát már olyat is lehet?
  • Hát persze, hogy lehet. Magyarországi autópálya matricát, 2019-eset, lehet venni online és nagyon egyszerű a fizetés. Nem is kell regisztrálni hozzá! Lehet venni heti, havi, megyei és éves matricát is.
  • Igazán?
  • Igen, és azt hallottam, hogy most az éves matricával sokkal jobban megéri. Csak egyszer kell kiadni érte a pénzt, és többet nincs gond vele. És tudtad, hogy a D2-es éves matrica ugyanannyiba kerül, mint a D1-es?
  • Látod, ezt nem tudtam.
  • Pedig minden fent van a neten. És a benzinkúton ezt nem mondják el neked, talán nem is tudják fejből, te pedig napról-napra, hétről-hétre fizetsz, és lehet, hogy sokkal többet is, mind kellene.
  • Ez lehet Maris! Fene egye azt az okos fejedet, drágám!
  • Jaj, Pista, na gyere ide, megmutatom.

Pista engedelmesen odaült mellém, én pedig megmutattam neki, hogy hogyan lehet egyszerűen és gyorsan interneten keresztül megvenni a matricákat. Természetesen a vásárlás előtt kalkuláltunk is, melyik éri meg a legjobban. Végül aztán döntöttünk. És meg is vettük. Elég könnyen ment.

Azóta Pistának nem fáj a feje az autópálya matrica miatt. Sőt megmutatta egy haverjának is, akinek nagy autója van, és neki igazán jól jött az a megoldás, hogy D2-es éves matricát vegyen. Úgy gondolom, néhány év múlva már mindenki csak interneten keresztül fog autópálya matricát vásárolni. És nem csak matricát, mindent interneten keresztül fog megvenni. Élelmiszert, ruhát és mindent, ami szem szájnak ingere. Ez a jövő. De én azért boldog vagyok, hogy Pista oldalán mégis kicsit élhetek a kütyüktől mentes, igazi múltba. És kertészkedhetek, valamint állatokkal is foglalkozhatok.