A fővárosban lehet a legjobb székhelyet bérelni a cégünknek

Falun születtem, de mindig is vonzott a város izgalma. Mikor gimnazista lettem, beköltöztünk a közeli városba. Meglepetésemre, annyi minden nem változott. Legfeljebb kevesebb barátom lett. Teltek az évek és azon kaptam magamat, hogy ki kell választanom, hogy hova szeretnék egyetemre menni. Nem is az egyetem volt a legnagyobb kérdés, hanem, hogy melyik városban.

Először azt mondtam édesanyáméknak, hogy Debrecenbe akarok menni. Utólag hálás vagyok, hogy lebeszéltek róla, mert legalább hat órát kellett volna onnan utaznom, hogy haza tudjak jönni. Helyette végül egy budapesti egyetemet jelöltem meg. Kelenföldön kaptam kollégiumot, úgyhogy igazából nem is kellett rögtön átállnom a teljes fővárosi életre. Ha nyugalmat szerettem volna, csak elindultam a kelenföldi dombok felé. Szép lassan azonban megszoktam Budapestet és annyira megszerettem, hogy már nem is tudnám elképzelni az életemet máshol.

Az egyetem pedig véget ért és belekezdtem egy vállalkozásba. Meglepően kevés idő kellett ahhoz, hogy rendesen beinduljon az üzlet. Szükségessé vált, hogy találjak egy céget, akinél megoldható a székhelyszolgáltatás. Elkezdtem kutatni az interneten és a székhelyszolgáltatás címszó alatt először egy Székhelyszolgáltatás24 nevű oldalt találtam. Úgy gondoltam, ha ennyire elől vannak a keresési listán, akkor biztos nem lehetnek rosszak.

Már mikor beléptem, akkor kellemes csalódás fogadott. Az oldal kialakítása egészen innovatív volt. Nagyon tetszettek a megnyugtató színek. Volt valami az arany és a kék ötvözésében, amitől rögtön a pesti éjszakák jutottak eszembe. Az is közrejátszhatott ebben az érzésben, hogy volt egy kép Budapest egyik hídjáról. Tehát az volt az első benyomásom, hogy adnak a külsőségekre is. Reméltem, hogy a szolgáltatásuk is hasonlóan igényes lesz.

Elsőként az volt a legfontosabb, hogy megtudjam, hogy melyik helyeken érhető el náluk a székhelyszolgáltatás. Három lehetőséget biztosítottak számunkra. Az egyik Újlengyelben volt. Ez azért tetszett meg, mert a település hihetetlen adókedvezményekkel rendelkezik. Azért kellett csak kihúznom a lehetőségek listájáról, mert az én szívem Budapesthez tartozott és a székhelyszolgáltatást is ezen a helyen akartam megoldani. Ehhez is biztosítottak azonban számomra két olyan opciót, amivel rögtön meggyőztek.

Az egyik székhely Pesten volt elérhető, itt is egész előkelő részén. 10 percre van a Hősök terétől. Ha ide jár dolgozni az ember, akkor rögtön azt érezheti, hogy fontos a munkája. Örültem, hogy a székhelyszolgáltatás nem valami félreeső helyén volt elérhető Budapestnek. Tudom, hogy mennyire demotiváló tud lenni, ha az összes alkalmazottunknak órákat kell utaznia ahhoz, hogy beérjen a munkahelyére.

A budai opció pedig hasonlóan hívogató. Itt a Duna-partra nézne rá az irodánk. Ettől függetlenül én úgy éreztem, hogy Pesthez kell hűségesnek lennem. Mielőtt betelefonáltam volna a céghez, még gyorsan átnéztem az „apró betűs részeket”. Nagyon örültem, hogy ezt az egészet itthonról tudom elvégezni. Elvégre, ha most előttem ült volna az ügyintéző, lehet, hogy egy csomó kérdésemet meg sem tudtam volna fogalmazni. Így azonban volt időm átgondolni mindent és átolvasni az összes tájékoztatót.

A telefonhívás nagyon simán ment. Az ügyintézők segítőkészek voltak és sosem éreztették azt velem, hogy nem értek a szakmájukhoz. A kérdéseimre türelmesen válaszoltak, úgyhogy, mire kimondtam a nagy „igent”, már teljesen tisztában voltam azzal, hogy milyen keretek között mozoghatok. Alig kellett találkoznunk ezután és nemsokára sikerült is megalapítanom a cégem székhelyét. A székhelyszolgáltatás ügyintézése náluk annyira egyszerű, hogy másoknak is ajánlom azóta is.