Váratlan hétvégi program volt az autósbolt látogatása

Végre itt a jó idő, lehet szabadtéri programokat csinálni, aminek én nagyon örülök, mert így kicsit színesebbé lehet tenni a programlistát. Nem azt mondom, hogy idáig unatkoztam volna egész télen, de hiába vagyok decemberi gyerek, a hideget és a havat nagyon nem szeretem. Ezért a téli időtöltési programjaim listája nálam eléggé szűkös ebben az évszakban. De azt sem szeretem, amikor rossz idő van, és egész nap zuhog az eső, mert akkor sem lehet túl sok mindent csinálni. Igaz, a napjaim nagy részét a munka teszi ki, reggeltől késő délutánig az irodában ülök, de mondjuk, hétvégén sok mindenhez lenne kedvem. De, ha esik az eső, akkor sajnos maradt az otthoni filmnézés és a hozzá hasonló programok.

Azonban most már tényleg süt a nap és nagyon jó idő van. Nem csak strandolni lehet menni, de a városban is sok a lehetőség. Amikor időm adódik, én is kihasználom ezt a lehetőséget, és nagyokat sétálok, esetleg a belvárosban lévő programokra is ellátogatok. Mellesleg nagyon szeretek fényképezni is, ilyenkor pedig ennek a szenvedélyemnek is tudok hódolni.

Így tettem a hétvégén is. Elmentem a városba, mert nagyon szép idő volt. Fogtam a fényképezőgépem is, és úgy indultam neki az útnak. Örültem, hogy van végre egy kis szabadidőm, úgyhogy mindenképpen ki akartam használni ezt a hétvégét arra, hogy programot csináljak. Elindultam délelőtt, közben találkoztam néhány barátommal, akikkel együtt ebédeltünk egy belvárosi étteremben. Mivel mindannyira szeretjük az olasz ételeket, olasz étterembe mentünk. Nagyon hangulatos hely, én igazán szeretem, mert árban is eléggé rendben vannak és az étel annyira finom, hogy minden egyes barátomnak ajánlottam már ezt a helyet.

Amikor már megebédeltünk, úgy döntöttek a többiek is, hogy csatlakoznak hozzám és közösen töltjük el a délutánt, hiszen ilyen szép időben vétek lett volna otthon ülni, és mivel amúgy sem volt senkinek más programja, így együtt sétálgattunk a városban. Mesélte Peti, az egyik barátom sétálás közben, hogy tönkrement az autója, nem rég sikerült a szerelőjének végezni vele, már csak egy-két dolgot kellene beszereznie, de idáig nem volt rá ideje, hogy elmenjen. Peti is elég sokat dolgozik, örült neki, hogy most neki is van egy kis szabadideje, hogy közösen trécseljünk és járjuk a várost, mert amúgy ilyenekre szinte soha nem lenne ideje. Sokszor túlórázik, ezért van olyan alkalom is, hogy a hétvégéi sem szabadok.

Amikor befordultunk az egyik saroknál, észrevettünk egy boltot, ez egy autósbolt volt. A kirakata egyből feltűnt nekem, nagyon szépen volt berendezve és a színek is tetszettek. Hát nekünk sem kellett több, bementünk a boltba, mert Peti körbe szeretett volna nézni. Mivel nem siettünk sehova, így nem volt ebből gond. Bementünk a boltba és egyből az eladók nagyon kedvesek voltak, rögtön felajánlották a segítségüket, Peti pedig el is mondta, hogy neki mire lenne szüksége. Addig mi is körbenéztünk, hátha valaki talál valamit magának, amire igényt tartana akár a jövőben is. Mindenkinek van saját autója, így volt értelme, hogy mi is bejöttünk, ugyanis Dani is vett motorolajat. Az ő apukája autószerelő és emlékezett rá, hogy mondta az apukája, hogy szüksége lesz majd motorolajra. Úgyhogy gondolta, megveszi neki, hogy ne az apukájának kelljen érte rohangálnia.

Én semmit nem vettem most kivételesen, mert nem volt szükségem semmire. Aztán ki tudja, hogy a közeljövőben éppen hogy alakulnak a dolgok, így az ott dolgozó úriembertől mindannyian kaptunk egy prospektust, amiben minden fontos információ benne volt, ha esetleg valakinek ajánlani szeretnénk a jövőben ez az autósboltot. Én tényleg meg voltam elégedve velük, az autósbolt, mint üzlet nagyon tetszett, de a munkatársak is egyaránt szimpatikusak voltak és segítőkészek. Az árak is elfogadhatóak voltak, tehát az biztos, hogy ha egyszer nekem is kell majd valami az autómhoz, mint például motorolaj, akkor tudom, hogy hova jöjjek.

autósbolt
autósbolt

Az esti programunk utána egy jó kis mozizás volt, de előtte mindenki hazament kicsit összeszedni magát, illetve hát a fiúk hazavitték, amit vásároltak. Én gyorsan át is öltöztem még kényelmesebb ruhába, mert nem szerettem volna feszengeni a moziban valami kényelmetlen nadrágban vagy felsőben. A mozizás nagyon jó volt, megvan ennek a saját hangulata, persze otthon is lehet ilyen estéket tartani, viszont, ha nagyon új filmet szeretne megnézni valaki, akkor nem biztos, hogy interneten keresztül eléri a filmet. Pont emiatt mentünk mi is moziba, hiszen a filmnek, amit megnéztünk, akkor volt a premiere. Nagyon jó volt, jól éreztük magunkat és egy kicsit mindannyian feltöltődtünk energiával.